Bejelentkezés

11. Bölcs Diákok vetélkedő

Felhívás

XI. BÖLCS DIÁKOK - ORSZÁGOS SZINTŰ VETÉLKEDŐ

VERSENYFELHÍVÁS

 

A Communitas Alapítvány és a Kolozsvári Református Kollégium, partnerségben a Babeș-Bolyai Tudományegyetemmel, a 2020-2021-es tanévben újból megszervezi, immár tizenegyedik alkalommal a Bölcs diákok vetélkedőt. Az idei verseny az elmúlt tanév témáját folytatja „Örökségünk: a Föld” címmel. A vetélkedő célja a tanulók érdeklődésének felkeltése természeti és kulturális értékeik iránt olyan interaktív, szórakoztató feladatok segítségével, melyek az elméleti tudás gyakorlati felhasználása által átfogó, összefüggéseket kereső világkép kialakítására ösztönöznek.

Az idei vetélkedő keretében aktuális környezetvédelmi problémákra szeretnénk felhívni a tanulók figyelmét. Célunk tudatosítani a diákokban, hogy minden ember felelős a természeti értékek és erőforrások megőrzéséért, az ökológiai egyensúly megmaradásáért, valamint azt, hogy mindenkinek aktívan részt kell vállalnia abban, hogy az elődeinktől örökbe kapott Földet élhető állapotban adjuk tovább utódainknak.

Az interdiszciplináris vetélkedőre 4–5 fős csapatok (három–négy IX–XIII. osztályos diák és egy tanár) jelentkezését várjuk. Jelentkezni 2020. december 12-ig lehet elektronikus formában a www.bod.communitas.ro honlapon. A jelenlegi járványhelyzetnek megfelelően idén különleges, az óvintézkedésekhez igazodó csapatmunkára várjuk a résztvevőket.

A verseny szakaszai a következők:

  • Helyi szakasz: online rendszerben – 2020. december 14 - 2021. január 30.
  • Megyei szakasz: online rendszerben – 2021. február 1 - március 12.
  • Országos szakasz – a járványügyi helyzet és az Oktatási Minisztérium versenyekre vonatkozó jövőbeli pontosításainak függvényében, melyről megfelelő időben értesítjük a versenyzőket.

Az adott különleges helyzetben a szervezők fenntartják a változtatás jogát a versenyt érintő szervezési kérdésekkel kapcsolatosan.

A vetélkedő részletes szabályzata megtekinthető a vetélkedő honlapján: www.bod.communitas.ro. Kérjük a jelentkező csapatokat, olvassák el figyelmesen a szabályzat minden pontját!

A vetélkedő feladatlapjait és a forduló feladatlapjához tartozó javítókulcsot a www.bod.communitas.ro honlapon tesszük közzé. A feladatlapok megoldásait ugyanide kell feltölteni.

KAPCSOLAT:

E-mail: magyaroktatas@magyaroktatas.ro, communitas@rmdsz.ro

Telefon: 0769-675 036 (Mihályfalvi Katalin), 0264-594 570, 0723-250 324 (Communitas Alapítvány)

 

Az országos szakaszban résztvevő csapatok számára egyhetes élménytáborozást szervezünk a járványügyi rendelkezések szigorú betartásával.

 

MINDEN CSAPATNAK SOK SIKERT, EREDMÉNYES

EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍVÁNUNK!